SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Compromís demana que la prolongació de la A-7 siga sostenible, s’incloga en els PGE i tinga en compte les caracter´sitiques dels municipis afectats

N. de P.

El senador de Compromís Carles Mulet, ha reclamat al Ministeri de Foment que atenga com es mereixen les al·legacions dels ajuntaments del Maestrat, entre altres afectats, per a fer possible l’autovia A-7 amb el major consens possible després d’anys de paràlisis. Per al representant valencianista “això implica el màxim respecte a la personalitat dels pobles, el seu paisatge i economia, de manera que es desbloquege una inversió tan important per a les comarques d’interior”.

Mulet ha insistit en la necessitat de millorar les comunicacions entre Catalunya i el País Valencià per carretera, la qual cosa suposaria nombrosos beneficis i augment en la seguretat en l’N-340 i descongestionar l’AP-7, una major competitivitat empresarial, així com el desenvolupament de les comarques d’interior pròximes a la A-7. “Però això no pot ser a costa de carregar-se les formes de vida, paisatge i mobilitat de les persones de municipis com La Jana o de qualsevol altre, per la qual cosa ha d’existir el major consens i les menors afeccions”, ha manifestat.

12 anys de retard

També ha reclamat que els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023 recuperen l’obra pública en aquestes comarques tal com va anunciar recentment la ministra en la posada en funcionament del nou traçat de l’N-232 a Morella. “El protocol de Carreteres establia que havia d’estar executada en 2010, i en 2019 ja ens van donar llargues remetent a estudis previs, per la qual cosa presentarem noves preguntes. Com no ens creiem la paraula dels ministres i ministres en tot el que concerneix el País Valencià, presentarem esmenes perquè no passe com en el finançament o projectes com el del Tren de la Costa, on les bones paraules no van acompanyades de fets, projectes i de partides per a fer-les realitat”, ha dit.

La coalició ha reclamat a Foment que siga sensible a la situació de les localitats afectades pel traçat, la presència de patrimoni, un espectacular bosc d’oliveres mil·lenàries, gran biodiversitat, paratges naturals i protegits, “cal crear un vial assumible mediambiental i paisatgísticament sense hipotecar alguns projectes existents, d’agroturisme, explotacions, xicotetes indústries, bancs de terres, producció d’oli d’oliva, fruiteres i la millora de les seues estructures agràries. Vial sí, però amb el màxim respecte”, ha conclòs.