SER Maestrat en directe

Col·laboració entre Alcalà-Alcossebre i la Conselleria de Medi Ambient per a millorar els sistemes de captura de porcs senglars

  • La Direcció General de Medi Natural instal·larà gàbies-parany al voltant del Parc Natural Serra d’Irta, que es sumaran a les quatre ja instal·lades per l’Ajuntament en zones pròximes al nucli urbà d’Alcossebre. Aquesta mesura s’emmarca en els esforços per controlar la població de senglars i reduir el risc d’incidents a la zona.

Avui, l’Alcalde d’Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, s’ha reunit amb tècnics de la Direcció General de Medi Natural de la Conselleria de Medi Ambient, tècnics municipals i membres del Club de Caça La Atalaya per coordinar les mesures contra la sobrepoblació de senglars. Durant la reunió, els tècnics de la Conselleria han explicat que estendran al Parc Natural de la Serra d’Irta un projecte autonòmic per al control dels senglars, instal·lant gàbies-parany en un radi de 3 quilòmetres del parc. Aquestes gàbies se sumaran a les quatre ja instal·lades per l’Ajuntament, mitjançant un servei adjudicat el mes passat.

S’han coordinat els punts de col·locació per cobrir la major extensió de terreny possible i es sol·licitaran les autoritzacions corresponents en cas de parcel·les privades.

Els mostrejos realitzats per la Conselleria confirmen la sobrepoblació de senglars al Parc Natural, els quals s’han apropat a les zones urbanes en busca d’aliments, especialment a causa de la vegetació excessiva en finques urbanes.

L’Alcalde ha destacat la importància de treballar conjuntament amb la Conselleria per afrontar aquest problema, que suposa un perill per a les persones i les infraestructures. L’Ajuntament col·laborarà facilitant el contacte amb els propietaris de les finques i assessorant sobre els llocs més adequats per a les gàbies-parany.

Aquesta no és la primera vegada que l’Ajuntament pren mesures contra la proliferació de senglars. L’any 2022 es va realitzar una acció similar que va permetre capturar 56 exemplars.