SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Ciutadans exigeix ​​a l’equip de governa que inverteixi en la millora de la xarxa de clavegueram de Benicarló

El grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Benicarló denuncia la manca d’inversió en el manteniment de les clavegueres del municipi.

N. de P.

 

Durant el passat ple del mes d’abril, José María Compte (C’s), va formular una pregunta arran dels episodis recents d’aflorament d’excrements en reixetes pluvials de la localitat . Després de la resposta de l´alcaldessa i responsable del departament d´urbanisme Xaro Miralles, s´ha constatat la manca d´inversió en la millora de la xarxa d´aigües residuals.

Les obres per avaries, com la del carrer Dr. Ferrer, porten més d’un any a la llista d’espera i, malgrat que al principi de legislatura sí que es van fer intervencions de manteniment, el cert és que no hi ha hagut continuïtat des que va assumir la responsabilitat d?urbanisme Miralles.

El problema amb la xarxa de clavegueram és un problema antic. Molts han mirat cap a una altra banda, ja que no és rendible políticament. Així ho posa de manifest una auditoria de la sindicatura de comptes de la Comunitat Valenciana, que ha constatat la manca d’inversió en manteniment de la xarxa de clavegueram durant els anys 2015, 2016 i 2017, i aquesta és de 0€.

Davant d’aquesta situació, Compte (C’s) ha demanat més rapidesa en les reparacions previstes a més d’incorporar un percentatge d’inversió als pressupostos municipals perquè, més enllà de les reparacions per avaries, s’executi anualment un pla de manteniment preventiu