SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Ciutadans denuncia el lamentable estat d’abandó de l’Escola d’Art de Vinaròs

Manuel Herrera «Alumnes i professors no es mereixen patir unes condicions senzillament vergonyoses»

N. de P.

Ciutadans a Vinaròs ha denunciat el «lamentable estat d’abandó» de l’Escola Municipal d’Art de Vinaròs i les condicions «tercermundistes» en què conviuen a les aules 200 professors i alumnes. Entre elles la manca de ventilació, quan és habitual la manipulació de pigments tòxics per part dels usuaris, existència de goteres, manca de calefacció a l’hivern o desperfectes al mobiliari.

El regidor de Ciutadans a Vinaròs, Manuel Herrera, ha visitat les instal·lacions i ha comprovat «in situ» la gran quantitat de deficiències que fan inviable continuar en aquest espai. «Estem davant d’un veritable escàndol cultural que hauria d’avergonyir el nostre ajuntament. Els alumnes han recollit més de 600 signatures demanant el trasllat a un altre centre, no demanen res més que el que és mínimament exigible, unes condicions mínimes de salubritat per a ells i el professorat. No només estem davant d’una absoluta falta de sensibilitat municipal amb la cultura i l’educació, això és a més un problema de salut: els alumnes treballen fent ells mateixos els colors amb productes químics i, sense ventilació, pot passar una desgràcia en qualsevol moment. el moment d’actuar i deixar promeses amb data de caducitat».

Manuel Herrera ha destacat «l’enorme professionalitat del professorat del centre que, malgrat les adversitats i l’abandonament institucional, ha aconseguit seguir traient una pedrera d’artistes absolutament excel·lent. Amb goteres, sense finestres i 46º de temperatura a l’estiu, segueixen demostrant que el que és seu és veritable vocació i amor a l’art, per això no podem deixar-los sols en la seva reivindicació i cal actuar d’urgència. Estic segur que hi ha desenes de solucions possibles i locals sense ús on poden instal·lar l’escola, i si no n’hi ha, l’obligació de l’Ajuntament de Vinaròs és trobar-los. reben l’aigua per tot arreu, goteres i filtracions des del terra que l’inunden. Una teulada sense aïllament que fa que a l’estiu hagin arribat fins als 4 6 graus ia l’hivern hagin d’anar vestits com si estiguessin al ras. Calefactors que són més d?ornament que una altra cosa».