SER Maestrat en directe

Canet lo Roig posa en valor el ric patrimoni d’oliveres mil·lenàries amb rutes guiades

L’Ajuntament de Canet lo Roig i l’empresa Itinerantur seguixen posant en valor el ric patrimoni d’oliveres mil·lenàries amb el que conta la població del Baix Maestrat, amb l’organització de rutes guiades que arrancaven este mes d’abril, i que es prolongaran fins a l’octubre, aprofitant el bon temps.

Una iniciativa que ja porta una trajectòria i que any darrer any pretén sorprendre no sols als assidus sinó als nous visitants que volen experimentar alguna cosa més que una simple visita a un patrimoni, el de les oliveres mil·lenàries, que seguix despertant curiositat i admiració per uns arbres que seguixen resistint el pas del temps i que oferixen un dels millors olis del món segons els paladars més exigents.

El calendari previst per als pròxims mesos comença el 8 de juny amb la ruta ‘Ruta Gastrocultural Històrica amb degustacions’. La següent serà el 12 de juliol sota el títol de ‘Les Oliveres i les Constel·lacions’. El 2 d’agost ‘La Música de les Oliveres Mil·lenàries’. El 7 de setembre ‘Ruta Cultural Històrica Vespertina amb visita a la Cooperativa i tast d’oli’. Finalment, el 6 d’octubre ‘Ruta de les Oliveres Mil·lenàries. Tot un Clàssic. Amb visita a la Cooperativa i tast d’oli’.

L’alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, ha explicat que “es una iniciativa que funciona molt bé i que dona a conèixer un extraordinari patrimoni, com es el de les oliveres mil·lenàries, que són la insígnia del nostre poble”. En este punt, destacava el paper d’Itinerantur que “reflectix molt bé en les rutes, la importància que tenen i el paper que juguen no sols en l’economia de la localitat sinó de la comarca, per tant, seguirem apostant i innovant per un producte turístic únic que ens diferencia perquè introduïm elements molt singulars com, per exemple, la música, entre altres, per tal que els visitants experimenten noves sensacions que sols trobaran aquí”.

Pallarés, recordava que els dies 8 i 9 de juny se celebrarà ‘Oleum, Jornades de l’Oli d’Oliva i la Cultura Gastro’ de Canet lo Roig, que pretén ser un gran aparador promocional de l’oli d’oliva. Per això, s’està treballant en un ambiciós programa que comptarà amb grans cuiners que faran cuina en directe, parades amb productes locals i del territori, sense oblidar la presència de les entitats canetanes que també juguen un paper molt important. “Estem molt il·lusionats perquè en este 2024 pretenem donar-li a la tradicional Fira que hem fet durant 20 anys, un aire totalment nou i renovat que segur agradarà”.