SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Bones perspectives per la campanya citrícola de Benihort

Benihort afronta una nova campanya citrícola amb bones perspectives. Des de mitjans d’octubre ja s’ha iniciat la recol·lecció de mandarines primerenques, de les quals s’espera un augment del volum de producció.

N. de P.

La collita de cítrics de Benihort apunta bones maneres, ja que es presenta amb millors previsions de volum que la temporada 2021-22, campanya en què la fruita va estar molt afectada per les pedregades registrades a la zona. La cooperativa de Benicarló, que espera augmentar la seva producció un 15%, destaca també la «molt bona qualitat» que presenta la fruita aquesta temporada.

Benihort afronta una nova campanya citrícola amb bones perspectives. Des de mitjans d’octubre ja s’ha iniciat la recol·lecció de mandarines primerenques, de les quals s’espera un augment del volum de producció. El cap de Cítrics, Luís Montañés, recorda que “les diferents pedregades que van afectar el terme de Benicarló a la passada campanya van reduir la qualitat de la fruita i també el volum de producció de cítrics de la nostra cooperativa, però les perspectives per a la campanya que vam acabar d’iniciar són bones, ja que hi ha una previsió d’un increment del 15% de fruita, aproximadament, respecte de l’any passat i aquesta presenta una molt bona qualitat”.

Durant la primera part de campanya Benihort treballa, com a principal varietat, la clemenules. És l’època de més intensitat de treball i la seva producció pot augmentar aquest any entre un 15% i un 20%. Ja al centre de la campanya, la cooperativa centra el seu esforç en taronges Nàvel i Nàveles, de les quals es podria registrar una baixada de producció. Tot i això, la cooperativa que presideix Sergio Ortiz Bueno ha fixat en els últims anys la seva aposta per la taronja tardana del grup de les Valències, producció que espera augmentar, considerablement.
Per la seva banda, Luís Montañés també apunta que els inputs del procés de producció s’han encarit: “per això serà una campanya en què hàgim de treballar molt amb aquesta pujada de costos per assegurar el millor preu als nostres socis i sòcies”.
La campanya passada 2021-2022 la cooperativa benicarlanda va comercialitzar 32.574 tones de cítrics de les més de 70.000 tones de fruites i hortalisses que va vendre. La companyia exporta un 85% dels seus cítrics, sobretot a països europeus com França i Alemanya. També els comercialitza en territoris de Centreeuropa com Polònia, Txèquia o Hongria i als Països Escandinaus.
En plena campanya citrícola la cooperativa de Benicarló també és un motor d’ocupació important, ja que ocupa més de 550 persones. A causa de la producció més gran d’aquesta campanya també està previst que s’incrementi la plantilla i que s’allargui la temporada de treball.