SER Maestrat

Anterior
Siguiente

La senadora popular Salomé Pradas ha exigit al Govern d’Espanya la inversió que frene la regressió en la costa de Vinaròs que hui amenaça l’estabilitat d’habitatges en la costa sud

Tanmateix el PPCS llança un SOS «per a salvar a sanitaris i pacients del col·lapse induït pel PSOE» a l’Hospital de Vinaròs.

-La senadora del PP i portaveu provincial del PPCS, Salomé Pradas, visita al costat de la diputada autonòmica del PPCV, Beatriz Gascó, i el president local del PP a Vinaròs, Lluís Gandia, l’abandó de Cala Puntal». «Invertir és d’una urgència extrema»

-L’últim despreniment, registrat a la fi de maig, ha guanyat terreny a uns habitatges a les quals s’accedeix sortejant un estret corredor. «El PSOE ens té abandonats amb la connivència de l’alcalde. Hi ha alternativa a aquest absolut desastre»

N. de P.

El Partit Popular ha exigit al Govern d’Espanya la inversió que frene la regressió en la costa de Vinaròs que hui amenaça l’estabilitat d’habitatges en la costa sud. Ho han fet la senadora i portaveu provincial del PPCS, Salomé Pradas, i la diputada autonòmica del PPCV, Beatriz Gascó, al costat del president local del PP a Vinaròs, Lluís Gandia, que han recorregut Cala Puntal per a veure l’abast dels danys provocats per «l’abandó del PSOE».

«Aquesta és una mostra més del mal que fan les polítiques socialistes. El Govern d’Espanya, que hauria d’haver invertit i protegit aquesta costa, ha decidit abandonar-la, com tantes altres platges de la nostra província». El resultat, ha assenyalat la portaveu provincial del PPCS, Salomé Pradas, «és que hui hi ha veïns que han de córrer riscos per a poder accedir a les seues cases perquè l’embat de l’onatge pràcticament es cola ja en els seus habitatges».

La també senadora del PPCS ha recordat que «amb el Govern del PSOE la costa ha deixat de ser un objectiu a protegir. I aqueixa voluntat d’abandó s’ha ratificat rebutjant proposicions per a prendre en consideració la modificació de la llei de costes i protegir els habitatges singulars de la costa, que el PP va abanderar amb una iniciativa fa més d’un any i el PSOE va tombar en el primer trimestre d’aquest exercici». «I també amb l’aprovació d’un reglament de costes que desprotegeix als propietaris i els despulla dels seus drets en benefici de l’avanç sense límits de la línia de costa. Resultat: l’erosió campa a pler i s’arriben a situacions extremes com les que pateixen els veïns de Cala Puntal, a Vinaròs».

«Nosaltres volem revertir aquest càstig i som l’única alternativa que garanteix regeneració enfront d’erosió», considera Pradas. «Per això exigim incorporar al pressupost 500.000 euros per a estudis previs i executar les obres d’emergència per a protegir la costa nord». Perquè el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat contempla només 69 milions d’euros per a protegir tota la costa d’Espanya. «Castelló queda de nou fora i únicament es contemplen expropiacions».

La situació «és dramàtica», postil·la Gascó, «però el repte és apassionant perquè es tracta de la nostra terra». «I el repte és millorar a tots els nivells. Amb un projecte nacional que lidera el nostre president Alberto Núñez Feijóo i que compta amb Carlos Mazón per a aconseguir els objectius que el nostre litoral mereix. Amb la vehemència que Marta Barrachina abandera a nivell provincial i amb polítics que a nivell local defensen els interessos de Vinaròs enfront d’un alcalde que dona l’esquena als seus veïns».

Per a Lluís Gandia, «Cala Puntal és la demostració evident de l’abandó d’un alcalde pel seu municipi». «Un alcalde que dona l’esquena a una situació extrema com aquesta és evident que no es preocupa per Vinaròs». I enfront d’aquest atac «que amenaça l’estabilitat dels habitatges però que, cosa que és més greu, posa en risc als veïns, hi ha una alternativa que encarna Juan Amat. I estem preparats per a gestionar amb responsabilitat i treballar per a protegir els nostres veïns», ha conclòs el president local del PP.

 

 

 

 

 

SaloméPradas, portaveu provincial, exigeix protecció per a uns sanitaris que recorren al Síndic de Greuges per a alertar sobre “el caos” provocat per un Consell que els dona l’esquena.

-La diputada autonòmica del PPCV, Beatriz Gascó, exigeix protecció per als veïns del nord de Castelló «als quals el PSOE margina». «Els seus drets han de prevaldre sobre polítiques que destrueixen l’excel·lència de la sanitat pública», afirma Gascó

Beatriz Gascó, diputada automòmica PP. Situació hospital comarcal.

El Partit Popular de Castelló ha defensat a Vinaròs la cobertura mèdica que mereixen els veïns del nord de la província i els professionals sanitaris que els assisteixen. Ho han fet la senadora i portaveu provincial del PPCS, Salomé Pradas, i la diputada autonòmica del PPCV, Beatriz Gascó, a Vinaròs on s’han traslladat per a defensar, al costat del president local del PP, Lluís Gandia, i el portaveu del PP a l’Ajuntament de Vinaròs, Juan Amat, «la millor de les assistències sanitàries per als 100.000 castellonencs assignats al departament de Vinaròs».

Pradas ha posat l’accent en l’escrit remés pels professionals mèdics de l’Hospital Comarcal de Vinaròs al Síndic de Greuges reclamant empara davant el desmantellament li la  cobertura mèdica i assistencial que s’està duent a terme el govern de Ximo Puig. «Si la situació era ja de per si mateix crítica, amb una mitjana de 135 dies d’espera per a una intervenció quirúrgica i el tancament de recursos mèdics com a dermatologia, els professionals alerten ara que a partir de l’1 de gener no es disposarà d’una plantilla suficient en radiologia que garantisca una assistència les 24 hores del dia».

Per a la portaveu provincial, «el fet que siguen els sanitaris els que recórreguen al Síndic de Greuges per a advertir de la crítica situació de l’Hospital Comarcal és el símptoma inequívoc que les polítiques socialistes lluny de protegir i cuidar, són nocives i atempten contra la nostra salut». “El PSOE està més ocupat a redefinir la història i humiliar a Espanya amb la derogació del delicte de sedició que a garantir la protecció i salut a les famílies”.

I aquesta qualitat i seguretat als pacients «que reclamen els propis sanitaris» és «hui dramàtica». «Mai abans havíem vist com la desesperació dels professionals arribava fins a aquest punt. Estem dirigits per uns polítics que, senzillament, estan fent mal a milers de pacients del nord de la nostra província», ha declarat Gascó.

Per a la diputada autonòmica del PPCV, «la sanitat ha perdut pes amb el PSOE. En 2023 projecta un pressupost que redueix en 460 milions la inversió executada en 2021». Una retallada «que arriba en el pitjor moment, sense haver eixit d’una pandèmia que obliga a reforçar aquest pilar de l’estat de benestar que amb el PSOE perd pes específic». De fet, ha assenyalat Gascó, «en 2023 el PSOE situa el pressupost global de Sanitat en el 29%, 3 punts menor que l’últim pressupost del PP, en 2015».

«El PP exercirà de cordó sanitari enfront d’aquest atac injustificat que ens danya la salut», ha declarat Pradas. Amb polítiques «que a nivell local exigeixen i reivindiquen l’assistència que per dret tenim tots els veïns que vivim en el nord de la nostra província», ha manifestat Juan Amat. «Perquè hui el PSOE eternitza les llistes d’espera quirúrgiques, ens priva d’especialitats mèdiques i castiga els pacients a sotmetre’s a trasllats que superen una hora de viatge per a poder rebre tractaments», ha postil·lat el portaveu del PP a Vinaròs.

«Estem preparats i disposats a deixar-nos la pell per aquesta província i a protegir a tots els castellonencs per a garantir els recursos que tenen el dret a gaudir. Perquè “viure en el nord de Castelló no ha de significar precarietat sanitària, tal com denuncien els propis metges en el seu escrit al Síndic de Greuges”.

 

 

 

 

 

La senadora del PPCS i portaveu provincial, Salomé Pradas, i la diputada autonòmica del PPCV, Beatriz Gascó, han estat avui al ‘Hoy por Hoy’ Maestrat.