SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Benihort se suma a la ‘Asociación Alcachofa de España’

La cooperativa agrícola de Benicarló ja havia mostrat la intenció d’unir-se a l’entitat al I Congrés de la Alcachofa Blanca de Tudela organitzat dins de les activitats desenvolupades amb motiu de les Festes de la Verdura del mes d’abril passat i, després de presentar la seva adhesió, la incorporació es va fer efectiva a l’assemblea madrilenya.

N. de P.

La Asociación Alcachofa de España ha donat la benvinguda com a nou associat a la Cooperativa Agrícola Benihort i ho va fer a la seva IX Assemblea General, celebrada a la passada fira Fruit Attraction 2022. Benihort se suma així a l’associació que treballa per seguir donant visibilitat a la carxofa d’Espanya, promocionant i reivindicant el consum d’aquesta hortalissa.

Com a representants de Benihort van assistir a l’assemblea que es va fer dimarts 4 d’octubre, el president, Sergio Ortiz Bueno, i el director general Guillermo Edo Barreda. A la trobada, en què van participar més de mig centenar de representants d’associats de la Regió de Múrcia, Vega Baixa d’Alacant, Castelló, Andalusia i Navarra, el president de l’associació Antonio Galindo, va donar la benvinguda al nou soci, Benihort .

Sergio Ortiz ha valorat aquesta incorporació “a una associació molt dinàmica que treballa per continuar augmentant la notorietat de la carcafa d’Espanya i on nosaltres, com a productores de gairebé 5 milions de quilos anuals amb una contrastada qualitat, no podíem faltar. Sens dubte, aliances com aquesta ens fan més fortes i competitives”.

La cooperativa agrícola de Benicarló ja havia mostrat la intenció d’unir-se a l’entitat al I Congrés de la Carcachoa Blanca de Tudela organitzat dins de les activitats desenvolupades amb motiu de les Festes de la Verdura del mes d’abril passat i, després de presentar la seva adhesió, la incorporació es va fer efectiva a l’assemblea madrilenya.

Properes assemblees

A petició d’alguns associats s’ha deixat la porta oberta perquè la desena assemblea general se celebri, per primer cop, lluny del marc de Fruit Attraction. “Que es plantegi organitzar l’assemblea de forma rotatòria per les cinc zones productores del país ens sembla una proposta molt interessant, per poder aprendre així, els uns dels altres, i conèixer les particularitats i interessos de cada zona i tot el que cadascuna pot aportar a la difusió del producte”, tal com ha destacat el director general de Benihort, Guillermo Edo.