SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Benihort, premiada per la Cambra de Comerç com a Pyme Exportadora 2021

N. de P.

El jurat dels Premis a l’Exportació de la Cambra de Comerç de Castelló, corresponent a l’edició del 2021, ha resolt guardonar aquest any la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Benicarló com a “Pyme Exportadora”. Es reconeix així la trajectòria de Benihort que ja destina gairebé el 50% de la seva producció hortofructícola a l’exportació.

La cooperativa benicarlanda ha estat distingida per la Cambra de Comerç a la categoria de Pyme Exportadora. L’empresa centra la seva activitat en l’àmbit de les hortalisses i els cítrics, les llavors i la comercialització dels seus propis productes. Fundada el 1946, les diferents generacions que n’han format part han sabut contribuir que es converteixi en un referent en el món del cooperativisme de la Comunitat Valenciana, amb prop de 1800 socis. Ancorada en un privilegiat enclavament com és la comarca del Baix Maestrat, té una producció anual que supera les 80.000 tones de cítrics i hortalisses.

Va ser a partir del 1958 quan va començar el seu desenvolupament, iniciant una etapa de constant i equilibrat creixement que l’ha enlairat fins a ocupar el tercer lloc en el rànquing de cooperatives de la Comunitat Valenciana. La diversificació dels seus serveis ha resultat clau per al seu creixement, incorporant la venda de llavors, carburants, àrea de transports, supermercat propi i botiga en línia.

Tal com descriu el director general de Benihort, Guillermo Edo, “la crisi del 2008 ens va fer replantejar la nostra estratègia comercial i posar el focus a la internacionalització, que ens ha portat a comercialitzar a l’exterior el 80% de la nostra producció citrícola, i a hortalisses hem aconseguit exportar una quota d’un 40%”. A través de la seva xarxa de transport, Benihort comercialitza els seus productes a països com Alemanya, Itàlia o França, territoris d’Europa de l’Est i països nòrdics. L’empresa compta amb una xarxa comercial pròpia als mercats centreeuropeus i forma part de la xarxa comercial d’Anecoop, que comercialitza per tot el món, a través de les seves filials i clients. Actualment, gairebé el 50% de la producció hortofructícola està destinada a l’exportació.

La seva política de qualitat i traçabilitat també és fonamental per treballar amb èxit. Actualment, amb un equip de treball ampli i multidisciplinari, enfoca el creixement cap a nous mercats promovent una agricultura productiva i sostenible.

Els Premis de la Cambra de Comerç de Castelló estan patrocinats per Banc Sabadell i han premiat també a la categoria de Pime Exportadora, Deer Export SL, de la Vall d’Uixó, amb el guardó que l’acredita com a millor Empresa Emprenedora. També les empreses Macer i Mielso, totes dues d’Almassora, per la seva Trajectòria Internacional han estat distingides. Finalment, el Premi Extraordinari ha recaigut en aquesta ocasió a Peronda Group.