SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Benihort afronta la seva campanya estival d’hortalisses amb bones perspectives

L’activitat de Benihort continua imparable en l’època estival, temporada en la qual la Cooperativa de Benicarló comercialitza més de la meitat de la producció anual de la seva àrea d’hortalisses. Patata, carabassó, tomàquet, pebrot vermell i italià, porro i síndria són els principals cultius que l’empresa benicarlanda distribueix, tant als mercats espanyols com a l’exportació europea.
Els productes que Benihort treballa en la campanya de primavera-estiu són variats i superen el 55% de la seva producció anual hortícola. Amb més de 2.605.107 quilos de patates comercialitzats en 2021, la cooperativa inclou en el seu catàleg patata vermella i blanca, “es tracta d’un cultiu estival molt saborós, tradicional de Benicarló, sobretot la patata vermella, encara que també comercialitzem patata blanca, tant de carn blanca com groga”, tal com descriu el responsable comercial del magatzem d’Hortalisses, Carlos Miravet.
Aquests mesos també es recol·lecta porro, cultiu que allarga la seva producció fins a la primera setmana de juliol i per al qual es dediquen tres torns de treball (matí, tarda i nit). La qualitat que s’aconsegueix en aquesta hortalissa també és molt bona i l’any passat es van registrar 2.209.599 quilos.
Per part seva, el pebrot italià i pebrot vermell s’han començat a treballar el mes de juny i la seva recol·lecció es prolongarà fins a l’octubre. En 2021 es van comercialitzar en Benihort més de 230.000 quilos de pebrots.
Aposta pel tomàquet
El tomàquet és un altre dels productes destacats en la producció estival, ja que Benihort distribueix fins a cinc varietats, tant d’exterior com d’hivernacle i va comercialitzar en l’anterior exercici 584.093 quilos. “Disposem de tomàquets amb molt de sabor i de producció BIO, sistema de gestió agroalimentària que compta amb gran demanda per part del client final. Les varietats que comercialitzem són: el tomàquet verd d’amanida, pera bestial, negre, beef i rosa”, segons detalla el responsable comercial del magatzem d’Hortalisses, Carlos Miravet.
Per a aconseguir-ho, la cooperativa fa en els últims anys una gran feina tècnica i de producció: “Es van provant varietats que siguin productives i tinguin un gran sabor i dolçor. A més, a l’estiu és important que el tomàquet tingui color, però que quan ho toquis no estigui tou. En definitiva, com a consumidor busques un producte que faci gust de veritable tomàquet, com les varietats de fa anys i, si alguna cosa tenen de particular els nostres tomàquets, és que quan els proves té sabor, i, per tant, vols tornar a comprar-los”, tal com descriu Miravet.
Conreo estrella: síndria
Però si hi ha un clàssic de l’estiu en Benihort és la síndria. La cooperativa de Benicarló conrea síndria negra i ratllada sense llavors i en 2021 va obtenir una producció de 8.757.508 quilos, la qual cosa suposa un 37,5% de les hortalisses que comercialitza. El responsable comercial, Carlos Miravet, ha ressaltat: “estem esperant amb molta il·lusió la temporada, que començarà a la fi d’aquesta setmana. Actualment s’estan aconseguint preus elevats, així que confiem que sigui una bona campanya, quant a qualitat, producció i liquidació”.
L’àrea d’Hortalisses de Benihort va registrar l’any 2021 una producció de 31.280.760 kg d’hortalisses. La distribució dels productes estivals de Benihort es destina a les principals cadenes de supermercats del país i als mercats nacionals més importants com el Barcelona, Saragossa, Bilbao o Madrid. També s’exporta a països europeus com França i Alemanya, entre altres.