SER Maestrat en directe

Benicarló redueix el risc d’incendis amb el desbrossat de les parcel·les municipals

Les actuacions han consistit en la neteja, desbrossament i poda d’arbres en unes parcel·les del polígon industrial que es trobaven en estat d’abandonament. Els treballs també contribuiran a evitar possibles incendis, coincidint amb la suspensió de cremes agrícoles per part de la Generalitat a causa de l’extrema sequera.

El regidor de Medi Ambient, Borja Castell, ha visitat avui el polígon industrial El Collet amb motiu dels treballs de neteja i desbrossament d’unes parcel·les de propietat municipal que es trobaven en situació d’abandonament.

«Aquestes són parcel·les que feia anys que no es netejaven –ha dit Borja Castell– i, a més de contribuir a l’acumulació de residus i afectar a la imatge del polígon, representaven un perill real davant de l’elevat risc d’incendi en el que ens trobem actualment».

El regidor ha recordat que «aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals» i ha remarcat que «en els últims mesos, també hem actuat en diferents zones forestals i urbanes».

En relació amb la prevenció d’incendis, Borja Castell ha anunciat que «aquest any estem plantejant la possibilitat de fer diferents tallafocs i establir franges perimetrals en les zones forestals que puguen contribuir a millorar l’extinció en cas d’incendi».

Representants de l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) Abastos-Collet també han visitat les parcel·les desbrossades. El seu president, Martín Ribes, ha agraït a l’Ajuntament els treballs de neteja i ha proposat «que aquests terrenys es puguen aprofitar d’alguna manera, bé siga com a pàrquing o com a zona verda per a esbarjo dels treballadors de les empreses del polígon».