SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Benicarló fomentarà la innovació i la creativitat dels joves talents audiovisuals

Del 28 al 31 d’octubre tindrà lloc l’Undead Creation Festival, una trobada al voltant de la creació artística dels joves que inclourà projeccions audiovisuals, instal·lacions artístiques, actuacions en viu conferències i el taller «Cine de bolsillo». El projecte està coorganitzat per l’Ajuntament i compta amb el suport a la Diputació.

N. de P.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, i el cineasta Andrea Segarra han presentat avui la segona edició de l’Undead Creation Festival, un projecte de l’associació Cinema Creation i l’Ajuntament de Benicarló per a fomentar la creativitat, la innovació i la participació dels joves creadors audiovisuals.

El festival, que té el suport de la Diputació de Castelló, es durà a terme del 28 al 31 d’octubre al Magatzem de la Mar i convertirà Benicarló en un centre de creació audiovisual multidiscisciplinar amb el focus sobre la formació i ocupació laboral de joves creadors del sector, a més de la promoció de les seues obres.

El regidor de Cultura ha afirmat que «un projecte com aquest evidencia el talent i la versatilitat dels joves benicarlandos» i ha lloat la dedicació del creador del festival, Andrea Segarra, i la seua «il·lusió, una il·lusió que es basa en els criteris professionals acumulats al llarg d’una carrera plena d’èxits».

El festival tindrà com a seu el Magatzem de la Mar, que acollirà, al llarg de la seua duració, una instal·lació artística a càrrec de The Undead Paradise amb fotografies inèdites de Leila Forés i Roda & La Pepa.

El dissabte 29 tindrà lloc Bló Cinema, que reunirà a reconeguts artistes locals que parlaran sobre els seus processos creatius. La productora Bob All Art parlarà sobre el rodatge del seu últim projecte i també es projectarà el curtmetratge dirigit per Nando Fibla

Al llarg del festival també es realitzarà el taller de creació audiovisual amb telèfons intel·ligents «Cine de bolsillo», a càrrec del cineasta Àlex Brau. Aquesta activitat gratuïta requereix inscripció prèvia al correu cinedebolsilloucf@gmail.com.

L’Undead Creation Festival es clausurarà la nit del dilluns 31 d’octubre amb l’actuació teatral de temàtica de por d’Arts Escèniques Guirigall i la projecció del curtmetratge de clausura.

Les diferents activitats es podran seguir en línia a través del web www.theundeadparadise.com i de les xarxes YouTube i Instagram. Amb l’excepció del taller «Cine de bolsillo», que requereix inscripció prèvia, l’entrada a totes les activitats serà lliure fins a completar aforaments.