SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Benicarló celebra l’Any Joan Fuster amb exposicions, espectacles i xarrades

Filo Agut, regidora de Serveis Lingüístics

Des de dema 19 al 25 de novembre l’Ajuntament de Benicarló celebra la figura de l’escriptor i intel·lectual valencià amb un seguit d’activitats gratuïtes dirigides a joves i adults que inclouen un espectacle teatral amb música en viu de Pau Alabajos

 

L’any 2022 marca el centenari del naixement de Joan Fuster, una figura cabdal per a les lletres i cultura valencianes. Del 19 al 25 de novembre, l’Ajuntament de Benicarló se suma als actes de reconeixement a aquesta figura de la cultura, per tal d’aprofundir i difondre al màxim el coneixement de la seua obra. Totes les activitats tindran lloc al Magatzem de la Mar.

 

La programació arranca el dissabte 19 de novembre a les 19.00 h amb l’espectacle amb música en viu El tocadiscos de Fuster, a càrrec del músic Pau Alabajos i dels actors Alfred Picó i Lara Salvador. A partir d’una selecció de textos fusterians que reflexionen sobre el moviment cultural de la Nova Cançó, es construeix sobre l’escenari un trencaclosques de pensaments, aforismes i dissertacions que serveixen com a base per a una entrevista fictícia, protagonitzada per l’assagista de Sueca i una jove periodista amb qui dialoga. L’accés a aquesta activitat requereix d’entrada. Es poden adquirir de manera gratuïta al Mucbe a partir del 8 de novembre (es poden demanar màxim quatre entrades per persona).

 

Des del dissabte 19 i fins el 25 de novembre també es podrà visitar l’exposició «Joan Fuster, una vida il·lustrada», de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

 

El dimecres 23 és el torn dels joves: a les 10 i 12 h del matí l’escriptor i professor de la Universitat d’Alacant, Joan Borja, farà una xarrada a l’alumnat dels instituts Joan Coromines, Ramón Cid i La Salle, amb el títol «Llibres i vida: Joan Fuster en perspectiva».

 

L’any 2022 es compleixen els 100 anys del naixement d’un dels escriptors i intel·lectuals valencians més destacats del segle XX: Joan Fuster. Per això, la Generalitat Valenciana ha declarat el 2022 com a Any Fuster amb voluntat de recordar-lo i reivindicar-lo. Joan Fuster també ha sigut declarat Escriptor de l’Any 2022 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).