SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Avui divendres s’inicia la Setmana Santa a Vinaròs

Vinaròs inicia aquesta nit la Setmana Santa amb la processó de la Mare de Déu dels Dolors i el Pregó a càrrec de Javier Vilanova, Bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Barcelona

Marc Méndez, president de la Federació de Confraries de la Setmana Santa

Les obres que s’estan realitzant al carrer Santa Magdalena ha motivat que es modifique el recorregut de les processons de Dijous i Divendres Sant a Vinaròs.

El president de la Federació de Confraries de la Setmana Santa, Marc Méndez, ha informat que el recorregut arranca des de l’església arxiprestal, per a continuar per la plaça Jovellar, carrer Sant Francesc, un tram de l’avinguda País Valencià, carrers Doctor Fleming i Socors, plaça Sant Antoni, travessia Safont i carrer Major, per a finalitzar a l’arxiprestal.

La Setmana Santa de Vinaròs se celebrarà del 8 al 17 d’abril i és festa d’interés turístic autonòmic.

Els actes arranquen aquet divendres 8 d’abril amb la processó de la Mare de Déu dels Dolors i els estendards de les diferents confraries, que partirà a les vuit i quart de la vesprada des de l’església de la parròquia Santa Magdalena.

A la seua arribada a l’església arxiprestal s’iniciarà el pregó de Setmana Santa que serà a càrrec de Javier Vilanova, bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Barcelona. Durant el pregó actuaran la coral juvenil Sant Sebastià, el Orfeó Vinarossenc i la coral García Julbe.

El dissabte 9, a les vuit de la vesprada i a l’auditori municipal, es representarà Els Deu Manaments, a càrrec de l’acadèmia de ball Locura, que tornarà a escenificar-se el diumenge a les set de la vesprada. A les Vuit  i quart del dissabte la banda simfònica de la Societat Musical La Alianza oferirà un concert a l’església arxiprestal.

El Diumenge de Rams, les processons des de l’arxiprestal i Santa Magdalena partiran a les onze i mitja i a la una i mitja s’inaugurarà l’exposició de la Setmana Santa i les seues miniatures a l’auditori municipal. A la vesprada, a les cinc, s’iniciarà el Viacrucis en l’ermita.

El dimecres 12, a les cinc de la matinada, s’iniciarà la Processo de la Matinada que organitza la confraria de Jesús Nazareno i Sant Sepulcre. A aqueixa hora eixirà des de l’antic convent de Sant Agustí la processó amb la imatge del Nazareno.

Les processons de dijous i Divendres Sant s’iniciaran a les nou de la nit. A més, els passos de les diferents confraries estaran exposats el dijous des de les dotze i el divendres des de les deu en la plaça Parroquial.

D’altra banda, a les sis de la vesprada del dijous s’iniciarà el toc de bombos a càrrec de la Confraria del Crist de la Pau. El divendres a les deu i mitja se celebrarà el Viacrucis pel port.

El dissabte 15 s’ha programat un concert de la coral García Julbe a les set de la vesprada en a l’arxiprestal.

El Diumenge de Resurrecció finalitzaran els actes de la Setmana Santa amb la Processó de la Trobada a les deu i mitja.

Consulta el programa d’actes:

https://www.vinaros.es/sites/default/files/2022-04/TRIPTICO%20SEMANA%20SANTA%20VINAROS%202022_2.pdf