SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Alcalà-Alcossebre programa més de 120 actes a les seves festes patronals

Del 19 al 31 d’agost a Alcalà i del 7 a l’11 de setembre a Alcossebre, amb 9 espectacles musicals, la III Fira de la Cervesa Artesanal XiBEERt, la Ruta de la Tapa, actes taurins, culturals i esportius

N. de P.

Alcalà-Alcossebre ja es prepara per a les festes patronals en honor a Sant Joan Baptista i el Sagrat Cor de Jesús, que se celebraran del 19 al 31 d’agost a Alcalà i del 7 a l’11 de setembre a Alcossebre. Aquest any, les festes reprenen actes que, a causa de la situació sanitària, no es van poder celebrar els dos anys anteriors. Les festes començaran el divendres 19 d’agost amb la Nit de la Xulla a la plaça Just Zaragozà i viuran el seu plat fort el dissabte 20, amb la Presentació de Festeres i Festers, a partir de les 23.00ha la plaça de l’Església. La representació està formada per 16 integrants i, en paraules del regidor de Festes, Jordi Batiste, “és una prova que les nostres veïnes i veïns s’hi han involucrat molt i, per a l’Ajuntament, és un orgull comptar amb una representació tan nombrosa ja que aportarà molta alegria i vistositat a les festes”. El diumenge 21, el Pregó tornarà a transcórrer pels carrers principals d’Alcalà, amb la participació d’entitats.

La programació de festes reuneix més de 120 actes, destacant cinc revetlles amb importants orquestres, dos espectacles d’humor -Nit d’Humor amb el monologuista Óscar Tramoyeres i la Nit de Revista- i el xou La Tallarina de la Nit de la Joventut.

 

A nivell gastronòmic, es torna a celebrar la III Fira de la Cervesa Artesanal XiBEERt, els dies 29 i 30 d’agost, i la Ruta de la Tapa, del 20 al 30 d’agost a Alcalà i del 3 a l’11 de setembre a Alcossebre.

Els festejos taurins es concentren al concurs de ramaderies de la III Setmana Taurina Gaspatxera i els diferents actes al recinte taurí, el III Concurs Nacional d’Emboladors i l’Encierro Campero.

estaquen també els actes culturals en què tenen un protagonisme destacat les entitats locals, amb actes com la Nit de Teatre, la Nit de Danses, la Serenata del Patró i diverses exposicions. Els actes esportius també ocupen un paper molt important, amb esdeveniments com la Marxa a Peu IRTA, la pujada al campanar, el Dia de la Bicicleta, torneig de futbol o competicions d’handbol, vela o escacs