Torreblanca activa una forta campanya contra els mosquits per les pluges dels últims dies

L’Ajuntament de Torreblanca ha decidit activar una campanya especial reforçant les actuacions que es duen a terme amb *asidiuidad contra els mosquits a causa de les pluges que es van produir en els últims dies, amb fins a 130 litres per metre quadrat.

L’acumulació d’aigua i les pluges pot provocar la presència de mosquits, tal com explica el regidor de Medi Ambient, Joel Antoni *Ausejo, qui explica que es compta ja amb tres equips diaris de la Diputació i dos equips en la zona urbana amb *tratameintos terrestres actuant amb larvicides “i en zones puntuals on es detecte es *utlizará *adulticidas” a conseqüència de presència d’aigua estancada per les pluges torrencials complicats de tractar.

Al mateix temps, este divendres durant pràcticament tot el dia actuarà l’helicòpter de la Diputació Provincial amb tractaments aeris que és “un dels elements més efectius contra els mosquits i que és innocu per a l’ésser humà”.

De fet, en les zones com la platja, el Prat o la zona del càmping ja estan sorgint efectes els tractaments perquè ja han aparegut moltes larves mortes de mosquit.

El regidor, a més, ha animat als veïns de Torreblanca a “continuar ajudant amb responsabilitat per a evitar que tinguen aigua estancada o focus de cries en les seues finques i propietats per a, entre tots, evitar que esta molesta plaga cresca a conseqüència de les pluja.

 

Tractaments nous

Cal recordar que l’Ajuntament de Torreblanca ha utilitzat *tratameintos nous amb uns nous comprimits de base ceràmica que resistixen escomeses fortes d’aigua quan hi ha tempestes i que són capaces de mantindre’s eficaces i fent el seu efecte fins a tres mesos, la qual cosa garantix una millor qualitat de servici i del tractament”.

 

L’alcaldessa de Torreblanca, Tania Agut, ha explicat que “este nou producte impedix que les larves es desenrotllen i muden en mosquits adults, quedant-se en estat larvari, en lloc de matar-los quan es convertixen en adults, que és quan realment són nocius i perjudicials. A més, el fet que l’efecte d’este tractament siga més llarg i eficaç, permet que els operaris municipals no hagen de dedicar tant de temps a evitar la proliferació de mosquits en els embornals en augmentar el període efectiu dels tractaments”.Cal tindre en compte que estos tractaments són un complement als treballs de prevenció que està realitzant l’Ajuntament de Torreblanca en les zones urbanes del terme municipal, així com la Diputació Provincial en les zones del medi natural. L’alcaldessa considera que “els tractaments són constants per a lluitar contra esta molesta plaga entre tots”.