La Diputació de Tarragona concedeix 2,7 milions d’euros en ajuts per a municipis afectats per fenòmens meteorològics i problemes d’aigua potable

La Diputació de Tarragona ha aprovat la concessió de 2,7 milions d’euros en ajuts destinats a 83 municipis i entitats municipals descentralitzades del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Aquestes subvencions tenen com a objectiu donar suport a les localitats que han patit danys a causa de fenòmens meteorològics adversos o que s’han vist afectades per situacions excepcionals, com problemes d’abastiment d’aigua potable.

En total, la convocatòria permetrà finançar 133 actuacions de reparació i millora. Entre els ajuts concedits destaca la subvenció a l’Ajuntament d’Altafulla, que rebrà 92.374,93 euros per a la reparació i reposició de l’escullera del passeig de Botigues de Mar, a més de 16.100,06 euros per a obres d’emergència a la mateixa via després dels temporals de la tardor del 2023. Per la seva banda, Roda de Berà ha obtingut una subvenció de 19.468,68 euros per fer front als danys ocasionats a la platja.

A les Terres de l’Ebre, destaquen les ajudes destinades als barrancs d’Alcanar Platja, amb un import total de 25.248 euros, i les tasques de neteja a les Cases d’Alcanar, que comptaran amb 17.556 euros a causa dels aiguats de setembre del 2023. A més, els municipis de Xerta i Freginals rebran 88.000 euros i 115.680,3 euros respectivament per arranjar els camins municipals danyats pels temporals.

Aquesta convocatòria també inclou ajuts per fer front a situacions excepcionals ocorregudes entre l’1 d’abril del 2023 i el 31 de març del 2024. Per exemple, l’Espluga de Francolí rebrà 45.000 euros per al transport d’aigua amb camió cisterna, Vilaplana obtindrà 9.661,5 euros per a la construcció d’un nou pou d’abastament d’aigua, i Falset comptarà amb 2.094,02 euros per a la reparació de la bomba d’aigua.

Aquest increment en les ajudes reflecteix la voluntat de la Diputació de Tarragona d’adaptar-se a les noves necessitats dels municipis i a les condicions climàtiques canviants, prioritzant especialment els municipis amb menys població i la perillositat dels episodis meteorològics.