Càlig celebra el Dia Internacional del Turisme amb visites guiades i portes obertes a la Torre medieval

El pròxim divendres 27 de setembre, l’Ajuntament de Càlig es sumarà, per tercer any consecutiu, a la commemoració del Dia Internacional del Turisme. Aquesta jornada especial comptarà amb portes obertes a la Torre, un edifici històric datat del segle XIII, així com amb visites guiades per donar a conéixer la seva història i les obres de restauració que s’han dut a terme. Les visites estaran disponibles durant tot el cap de setmana i no serà necessari realitzar cap inscripció prèvia.

Enguany, el municipi ha aconseguit la declaració de Rellevància Turística, un reconeixement que posa en valor el treball realitzat en els últims anys per impulsar el turisme local. L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, ha destacat que “les visites guiades seran una bona oportunitat per a mostrar el nostre patrimoni històric”. A més, ha afegit que aquesta declaració és el resultat d’una aposta decidida per fer de Càlig un referent de qualitat turística a l’interior de la Comunitat Valenciana.

En aquesta línia, l’alcaldessa també ha anunciat la incorporació d’un nou informador turístic i ha avançat que s’està treballant en una programació turística-cultural de cara al 2025, que inclourà activitats mensuals per dinamitzar el municipi i atraure més visitants.

D’altra banda, Borràs ha informat que en el ple ordinari de la setmana vinent es presentarà la sol·licitud a la Generalitat Valenciana per obtenir la declaració de la Fira de Sant Vicent i dolços tradicionals com a Festa d’Interés Autonòmic. Aquest reconeixement contribuiria a la promoció d’aquesta festa tan important per a Càlig, reforçant així l’atractiu turístic del municipi i posant en valor la seva cultura i tradicions.