Els municipis del Consorci de residus C1 incrementen un 5,2% la recollida d’envasos lleugers durant l’estiu

Els municipis que formen part del Consorci de residus C1 han registrat un augment significatiu en la recollida separada d’envasos lleugers al contenidor groc durant la temporada estival de 2024, que comprèn els mesos de juny a agost. Concretament, l’increment ha estat d’un 5,2% respecte al mateix període de l’any anterior, 2023.

Aquest creixement ha estat especialment rellevant als municipis costaners més grans, on l’increment de la recollida d’envasos lleugers ha superat el 7%. Aquesta tendència positiva no només suposa un benefici mediambiental, sinó també un avantatge econòmic per als municipis, ja que la recollida d’aquests residus en origen a través del contenidor groc comporta un cost zero per als veïns i veïnes, a més de generar ingressos addicionals en molts casos, gràcies a les aportacions d’Ecoembes.

Pel que fa als residus que han arribat a la planta de Cervera del Maestre durant la mateixa temporada estival, principalment mesclats i no selectius, s’han mantingut estables respecte a l’any anterior. Això reforça la importància de l’increment en la recollida separada d’envasos lleugers en origen.

La Presidenta del Consorci de residus C1, María Agut, ha expressat la seva satisfacció per aquesta millora, destacant el doble benefici ambiental i econòmic que representa. A més, ha volgut agrair la contribució de la ciutadania, dels visitants i dels establiments del sector HORECA (hotels, restaurants i cafeteries) per la seva implicació en aquesta tasca.

Entre els municipis que més han destacat per la seva contribució aquest estiu hi ha Orpesa, Alcalà de Xivert-Alcossebre i Torreblanca, que han superat la mitjana de recollida separada d’envasos lleugers. Cal ressaltar el cas de Torreblanca, que ha aconseguit un augment del 40% respecte a l’any anterior, situant-se així en nivells de recollida similars als de municipis històricament destacats com Benicarló, Vinaròs o Alcalà de Xivert-Alcossebre.

El Consorci de residus C1 continua treballant per a la gestió sostenible dels residus dels 49 municipis del nord de la província de Castelló, cobrint prop del 50% del territori provincial.