Agricultura convoca per a 2025 les ajudes a la pesca i aqüicultura sostenible i a la transformació i comercialització dels seus productes

La Conselleria d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca ha convocat de forma anticipada per a l’exercici 2025 les ajudes a la pesca sostenible, aqüicultura sostenible, transformació i comercialització dels productes de la pesca i l’aqüicultura.

La resolució s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

La convocatòria de les ajudes, que té caràcter pluriennal, de 2025 a 2028, destinarà l’any vinent un total de 5.880.000 euros a tots els conceptes subvencionables.

El seu objecte és el foment de la pesca sostenible, així com recuperar i conservar els recursos biològics aquàtics, i fomentar les activitats sostenibles d’aqüicultura, a més de la transformació i comercialització dels productes de la pesca i l’aqüicultura, contribuint a la seguretat alimentària.

Igualment, la convocatòria contempla ajudes per a millorar les condicions de seguretat i salut; millores en processos i productes; i millores en disminució de l’impacte de les activitats pesqueres, aqüícoles i del sector transformador i comercialitzador associat.

També la modernització d’embarcacions de pesca, millores en instal·lacions de transformació o ajudes per a l’ús d’arts més sostenibles per a fer una pesca més selectiva.

El termini per a presentar les sol·licituds de les ajudes i la documentació requerida és de cinc mesos, des de la seva publicació en el DOGV, i es farà telemàticament.