L’Ajuntament de Torreblanca s’oposa al deslinde del Prat i dona suport als propietaris afectats

L’Ajuntament de Torreblanca ha posat en marxa una sèrie d’accions per evitar que el Govern consume el deslinde del Prat. La nova alcaldessa, Tania Agut, ha mobilitzat l’equip de govern i els tècnics municipals, contractant també una advocada especialitzada en deslindes per facilitar la documentació necessària als propietaris perjudicats.

Agut ha activat aquesta setmana el seu equip de treball després de comprovar que el Govern, a través del servei provincial de Costas, ha reactivat l’expedient del deslinde del Prat. L’Ajuntament de Torreblanca s’ha posicionat clarament en contra i està preparant alegacions per a que les presenten els propietaris afectats. Aquesta postura està alineada amb la de la Generalitat, que també presentarà alegacions a través de la Conselleria de Medi Ambient. “El que pretén fer el Govern és un disbarat, ja que només busca confiscar finques privades i afecta les vivendes dels veïns del poble”, ha declarat l’alcaldessa. “Anem a presentar les alegacions perquè Costas vol que el Prat passe a ser domini públic marítim terrestre, perjudicant greument a molts veïns sense aportar res positiu”.

La setmana vinent, el dimarts, l’alcaldessa ha convocat una reunió amb tots els propietaris afectats per informar-los sobre el procés i facilitar les alegacions. La trobada tindrà lloc a les 19 hores en el Saló de Plens, a la tercera planta de l’Ajuntament.

En aquesta línia, L’Ajuntament de Torreblanca també ha mantingut reunions amb la Conselleria de Medi Ambient per avançar en la coordinació i desenvolupament dels treballs necessaris per convertir el Prat en un referent de primer nivell, compatibilitzant nous usos d’oci i dinamització econòmica amb la protecció de l’entorn natural. A més, han aprofitat el període de consulta pública de la nova Llei de Costas de la Comunitat Valenciana per presentar propostes que permeten nous usos del litoral i el Prat, protegint l’entorn natural mentre es genera activitat econòmica.

A més, Agut ha realitzat un clam al Govern perquè actue per “protegir el patrimoni natural i no confiscar terres i habitatges”, per la qual cosa ha destacat la necessitat d’una política proteccionista que defense les platges i els drets dels veïns.